Педијатриска медицинска сестра го посвоила својот мал пациент

Медицинска сестра која работи во педијатрија решила да го посвои бебето што го чувала во болница и да стане самохрана мајка. Клер работи 12 часа на ден во одделот за детска интензивна нега во болница во Тексас. Нејзиниот живот целосно се променил кога го запознала малиот Џексон. Станува збор за бебе кое се родило 5 недели порано со тежина од само 1,5 килограм. Веднаш почувствував врска со него“, изјавила Клер.

Мајката на детето отишла на царски рез, а Џексон останала на нега првите 5 недели од животот. Клер се грижеше за него. Таа стана многу блиска со бебето и неговата мајка. Таа била уништена кога мама и бебето ја напуштиле болницата и го повикале социјалниот работник задолжен за семејството.

Мајката на Џексон сакала нов дом и мајка за своето бебе бидејќи не можела да му дозволи добар живот. Така таа ја контактирала Клер и ја замолила да се обиде да им обезбеди. Клер го виде ова како знак од Бога и беше возбудена поради посвојувањето. Клер и се јавила на мајка си и ја прашала дали може да го посвои бебето и да стане самохрана мајка. Нејзината мајка беше воодушевена и имаа креветче во куќата што таа ја доби.

Клер го започна процесот на посвојување и го донесе Џексон дома во јуни. Не ѝ било лесно да премине од безгрижен самечки живот во самохрана мајка. „Првата недела беше полна со плачење. „Се чувствував како да плачам секој ден“, вели таа. Затоа си го направи распоредот и мајка и и беше поддршка. Додека Клер работеше 12-часовни смени, Џексон остана со „баба“. Клер го посетувала секој ден пред работа и останувала со неа 3 дена во неделата.

„Тој е толку среќен. Тој е толку сладок“, рече таа. Џексон сега има 4 месеци, здрав и добро се храни. Клер вели дека качил неколку килограми и го освоил нејзиното срце. „И јас сум родена предвреме и тоа влијаеше на мојата одлука да станам медицинска сестра на одделот за интензивна нега“, додаде таа.

„Не е нормално нешто што треба да биде добро да се претвори во лошо. Не можам ни да се сетам каков ми беше животот пред него“, рече таа. Таа го следеше своето срце и реши да му даде дом на малото момче. Овој чин му овозможи на детето да добие нова шанса.