Песната „Сватови“ на Весна Змијанац крие голема трагедија

Пејачката Весна Змијанац зад себе има бројни хитови, но малкумина знаат дека еден од нив има трагична приказна зад себе.

Имено, познатата песна на Весна „Сватови“, како што се наведува, е базирана на вистински настан. Имено, една двојка доживеа голема трагедија, која пејачката ја претстави на тој начин што никој не почувствува тага.

Се шпекулира дека невестата била бремена и дека со младоженецот отишле на проба за венчавка, а по пат доживеале сообраќајна несреќа и починале на лице место, а оваа песна им е посветена, пишува Србија Данас.

Чии свадбари шетаат по поле без музика, чии свадбари водат круг во солзи, чии музичари наместо песни пеат тага, чии музичари наместо парови бројат солзи“, се стиховите на споменатиот број во изведба на Весна Змијанац.