Писмо на мама: Драг сине, кога веќе нема да ги сакаш моите бакнежи

Нема посилна љубов од тоа што мајката може да му ја даде на своето дете. За една жена, раѓањето на детето е најсреќниот момент во нејзиниот живот. Детето расте и расте, а на мајката и остануваат само спомените од најубавите моменти од растењето. Ви пренесуваме писмо од мајката блогерката Кели Бачара до нејзиниот син. Кога малку ќе пораснеш и кога ситниците нема да ме возбудат како порано, ќе се сетам на твоите стапала како трчаа по станот и ливадите.

Ќе се сеќавам на твојот поглед додека ги гледаше птиците како летаат. Ќе се сеќавам како секогаш ме гледаше и бараше одобрение кога сакаше да направиш нешто. Ќе ги паметам твоите очи со неверојатен сјај и искри со кои се топи се. Кога веќе нема да ги сакаш моите бакнежи, ќе се сеќавам на твојот глас и лице со најубава насмевка додека трчаш во моите прегратки. Кога гласот ќе ти стане подлабок, вистинскиот машки, ќе се сетам како твојот сладок глас зборуваше мамо повеќе од кој било друг збор.

Ќе се сетам како звучеше како да ми се јави штом се разбудив – мамааааааа и тој се вовлече во мојот кревет да се гушка, гушка бескрајно . Кога веќе нема да доаѓаш кај мене за се, и кога ќе сакаш да бидеш со другарите, ќе се сетам како секогаш ме фаќаше за рака за да ме влечеш на земја да паднам и да се тркаламе заедно. Ќе се сеќавам како шутираше фудбалска топка низ ливадата и таа неопислива среќа кога ќе ми даде гол низ моите нозе.

Во деновите кога ќе ми биде тешко да направам насмевка на моето лице, ќе се сеќавам на твоето смеење и кикотење . Смеа која ве тера да заборавите на сите проблеми. Смеењата кои ме потсетија зошто сум толку среќна што сум жива и што те имам. Кога гушкањето во мојот скут ќе стане смешно затоа што веќе не се вклопуваш во него, ќе се сеќавам на сите тие часови што ги помина во мојот скут додека ти ја читам омилената сликовница по стоти пат. Ќе се сетам како мојот скут беше твоето омилено место за дружење.

Кога ќе ги превртиш очите и кога моите шеги ќе престанат да ти бидат смешни, ќе се сетам како се смееше кога правев глупости. Сите овие спомени ќе ги чувам и чувам најблиску до моето срце бидејќи знам дека ќе дојде денот кога ќе се промениш и сето тоа ќе исчезне. Не е дека нема да те сакам помалку. Знам дека ќе те сакам веројатно уште повеќе. Јас и ти имаме посебна врска која никој никогаш нема да може да ја раскине. Сега ти требам.

Ти трчаш во моите прегратки. Секогаш ме избираш мене. Сега сум твоја. И би излажала ако кажам дека ќе биде лесно. Сите овие моменти ќе ги вградам со тебе длабоко во мојот мозок. Нема да дозволам тие спомени да исчезнат. Тие спомени ќе бидат мои најголеми спомени . И поради тие скапоцени спомени, вака ќе те паметам синко. Да, ќе се ​​сетам на денешниот ден, бидејќи утре ќе бидеш еден ден постар. Те држев вчера. Те пуштам да одиш денес . Боже, те молам чувај не.