Писмо од таткото до неговата ќерка за нејзиниот иден сопруг што секој треба да го прочита

Овој грижлив татко сумирал во една буква се што не е во ред со планетата и човечките односи. Тој само сака неговото дете да биде среќно…

Драга… Неодамна, мајка ти и јас баравме некои одговори на Гугл. Почнавме да го пишуваме прашањето во пребарувачот и на половина пат, Google објави листа на најпопуларни пребарувања на оваа тема. На врвот на листата беше „Како го одржуваш заинтересиран за тебе? Бев изненаден. Прочитав безброј статии за тоа како да се биде секси, кога да му набавам пиво, кога да му набавам сендвич и начини како да се чувствува паметен и супериорен.

Бев бесен. Малечко, не е, никогаш нема да биде и никогаш не било твоја работа да го „заинтересираш“. Малечка, твојата единствена задача е да знаеш, во длабочините на душата, дека си достоен за внимание. Ако сте свесни за вашите вредности, ќе бидете привлечни и пожелни во најдобра можна смисла. Ќе привлечете дечко кој умее да ги препознае вашите квалитети и кој е подготвен да ви го посвети единствениот живот.

Малечко, ти кажувам за дечко што не треба да го „заинтересираш“, затоа што знае дека си интересен. Не ми е гајле дали ги става лактите на масата затоа што погледот му е насочен кон тоа како ти се збрчка носот кога се насмевнуваш и не може да го тргне погледот од него. Не ми е гајле ако не може да игра голф, па не може да игра игра со мене, се додека го следи своето срце, а тоа секогаш го води до тебе.

Не ми е гајле што е силен, се додека ти дозволува да ја зацврстиш силата на твоето срце. Не ми е ни гајле за кого ќе гласа, се додека секое утро се буди и те избира за посебно место во твојот дом и посебно место во неговото срце. Не ми е ни грижа за бојата на неговата кожа, се додека платното на твојот заеднички живот е насликано со трпение, пожртвуваност, ранливост и нежност.

Не ми е важно во која религија е израснат, ова, она или ниедна, дали е воспитан да го цени животот и дали секој момент од неговиот живот поминат со тебе е свет.

На крајот, малечко, ако налеташ на таков човек, а јас и тој немаме ништо заедничко, ќе го имаме најважното заедничко: тебе. На крајот на краиштата, малечко, единственото нешто што треба да направите за да го „заинтересирате“ е да бидете вие!
Твојот вечно заинтересиран дечко