Погледнете ја реакцијата на оваа баба која има деменција, кога доби кукла на подарок

Ако некогаш сте имале можност да запознаете некој кој има деменција, тогаш знаете дека тоа е исклучително сериозна болест и дека е многу тешко за луѓето кои се роднини на болно лице.

Многу е тешко кога знаете дека нивните сеќавања постепено исчезнуваат и дека не можат да се сетат на некои работи што ги доживеале неодамна.

Максин Даниел објави видео од нејзината баба кога и подари кукла за роденден. Таа вели дека нејзината баба била најдобрата и најгрижлива личност пред да заболи од деменција и вели дека само сакала да си игра со деца.

Погледнете го ова емотивно видео во прилог: