Поканила момче со Даунов синдром на танц и започнала лавина добрина

Девојката поканила отфрлено момче со Даунов синдром на матура. Таа со својата работа започна лавина добрина. Многу е тешко да се биде тинејџер. 17-годишниот Даниел Ривас има Даунов синдром и тешко се вклопил во својот клас. Тој инаку е многу среќна личност. Но, понекогаш се случуваат работи кои му оставаат впечаток дека општеството го отфрла. Така, еднаш побарал една девојка да оди со него на матурска вечер, а таа одбила.

Изгледаше дека немаше придружба, но потоа влезе Кајли Фрониус и го замоли да и биде партнер. Даниел веднаш ѝ ја кажал добрата вест на својата мајка Тоњаи. „Некој го замоли мојот син да ги придружува на танцот? „Зборовите не можат да опишат како се чувствувам“, рече Тоња. Двојката со нетрпение го очекуваше танцот, а во исто време екипата од FOX 5 слушна за нив и реши уште повеќе да им го разубави денот.

Тим од новинари се појавија пред куќата на Кајли додека парот се подготвуваше да танцува. И двајцата беа многу изненадени. Тогаш водителката Моника Џексон рече дека им изнајмиле специјален автомобил Ролс Ројс за да појдат на танцот. Кога влегоа во автомобилот, веднаш не отидоа на танцот. Друго изненадување беше вечерата во луксузен ресторан. Тоа беше посебно искуство за Даниел кој сака да стане професионален готвач по завршувањето на средното училиште.

Кога стигнале на танцот, новинарите им ставиле црвен тепих, а сите присутни им аплаудирале. Кајли и Даниел почнаа да танцуваат со своите пријатели. Но, тогаш Моника објави дека на изненадувањата им нема крај. Таа објави дека Кајли, Даниел и нивните семејства имаат бесплатно патување во Дизниленд. Потоа дојде последниот подарок кој го надмина сето тоа. Даниел добил стипендија од 10.000 долари за да може да го оствари својот сон и да стане готвач, а на Кајли и дале прекрасен нов автомобил.

Покрај тоа, Даниел доби и мноштво производи од Avengers, како и билети за настанот на Marvel. Таа вечер сигурно им била неописливо посебна. Некои луѓе можеби се жалат дека младите се премногу егоцентрични, но понекогаш, постои пример за вистинска и искрена добрина.