Полицаецот кренал за последно на повик од телефонот од работа, а на телефонот бил неговиот син

Многу луѓе поголемиот дел од својот живот го поминуваат работејќи и затоа не поминуваат доволно време со своите пријатели и семејството. Нормално е луѓето да избираат работни места според тоа што им се допаѓа бидејќи поголемиот дел од животот ќе го поминат на овие работи.

За некои е работа од соништата да и служи на својата земја, т.е. да бидат пожарникари, лекари, медицински лица и секако полицајци. Но, освен што ја сакаат работата, тие се радуваат и на пензионирањето.

По 28 години работа, Даглас Хогејт го завршуваше својот последен работен ден. На крајот на денот, тој се јави за последен пат да ја пренесе својата шифра 3 на некој друг.

Тој бил изненаден кога син му се јавил на повикот. Тој е тој што ќе му ја преземе работата, а нивниот разговор можете да го погледнете во приложеното видео.