Овој сообраќаен полицаец рутински патролирал низ градот кога забележал џип како поминува на црвено. Веднаш ја запрел жената за да провери што всушност се случува.

Имал чудно чувство, а кога погледнал во совозачкото седиште сфатил што навистина се случува.

Се испоставило дека синот на жената имал напад на астма и дека таа веднаш се упатила во болница за да му го спаси животот. Полицаецот веднаш реагирал и го ставил момчето во автомобилот и го однел во болница…