Полицаец откри фантастична безбедносна карактеристика што се наоѓа во сите автомобили, а ние ретко ја користиме

Во денешно време, автомобилските компании прават се за да се уверат дека сме одговорни за неверојатните технолошки откритија од последните години. Од безжично примање телефонски повици до камери и автоматско сопирање – фантастично е што смислиле сè за да го направат возењето што е можно побезбедно.

Бидејќи не секој поседува автомобил, дали тоа значи дека нашите автомобили треба да бидат помалку безбедни? Еден полицаец во приложеното видео откри дека постои фантастична карактеристика која се наоѓа во сите автомобили. Полицаецот Џон Перин работи за полициската станица во Индијана.

Тој одлучи да направи видео за да ја прикаже оваа фантастична карактеристика која спасува животи кога се користи. Тој им објасни на присутните: „Што ако ви кажам дека секој автомобил има карактеристика што може да помогне да се спречат несреќи, но и вашиот гнев додека сте во автомобилoт…“

Полицаецот потоа се приближил до неговото полициско возило за дополнително да ја објасни локацијата на таа посебна карактеристика. Излезе дека можете да ја најдете додека седите на возачкото седиште. Потоа еден полицаец се приближил до отворениот прозорец за да покаже дека карактеристиката е блиску до воланот. Тоа е една рачка лево – и се нарекува трепкач.

Тој се обиде да остане сериозен за да покаже како функционира трепкачот. Поместувајќи ја рачката, полицаецот покажал дека сигналот не само што ги вклучува светлата за насока на предната лева страна на автомобилот, туку и на задната лева страна на автомобилот. Но тоа не е се !! Ако ја поместите рачката нагоре, истото светло ќе се појави на десната страна на возилото – каква фантастична карактеристика што помага да се сврти или да се смени лентата.

Како и со сè, има неколку жртви што ќе треба да ги направите за да го користите трепкачот. Полицаецот Перин објасни: „Можеби ќе треба да го оставите кафето или мобилниот телефон или било што друго што имате при рака за да можете безбедно да возите. Тој заклучи потсетувајќи нè дека треба да се користи трепкач, не само затоа што тоа го предвидува законот, туку затоа што тоа е многу пристоен начин да им дадеме на другите знак кога и каде се вртиме.

Полицаецот на крајот рекол: „Ве молиме користете ги трепкачите“. Станува збор за многу моќна порака претставена на уникатен начин и се рашири како шумски пожар на интернет. Има причина зошто е прегледано повеќе од 15 милиони пати.