Полицаец пронашол напуштено дете, а потоа направил нешто прекрасно

Полицаец пронашол напуштено дете на возраст од 1 година. Изгледаше како на малото момче да му треба добра душа за да го утеши. Џејмс Херст, од полициската станица во Џорџија во 2016 година, пронашол едногодишно напуштено дете. Изгледаше како на малото момче да му треба добра душа за да го утеши. Откако бил пронајден, момчето морало да остане во болница на преглед.

Момчето било многу вознемирено во болница, а потоа Херст решил да помогне. Бидејќи и самиот бил татко, Херст го зел момчето во раце. Тој рече: „Беше многу вознемирувачки. Имам и две деца. Природно беше што сакав да го смирам. Не очекував ништо од ова“. Имено, една личност го сликала Херст како теши момче, а таа фотографија станала исклучително популарна.

Херст додаде: „Момчето беше многу вознемирено. Плачеше и плачеше. Ги прашав вработените во болницата дали можам да се обидам да го утешам за малку да се смири и да можат да ги направат прегледите. Рекоа дека е во ред. Неколку минути подоцна, момчето заспа на моите гради со целата моја полициска опрема сè уште на мене. Ми стана малку тешко, па решив да седнам на креветот“.

Тогаш е направена таа позната фотографија од момчето како лежи на градите на полицаецот и мирно спие. Таа фотографија ги стопи срцата на многумина, но Херст вели дека го направил она што „би го направил секое човечко суштество со срце доколку се најде во слична ситуација“. Полицаецот се заблагодари за позитивните коментари, но додаде дека таквото однесување треба да стане норма.

Тој рече: „На ова момче не му требаше полицаец, му требаше некој да го сака и да го чува додека не стане подобро. Бидејќи и јас имам два сина, знаев дека на тоа дете само му треба некој да биде со него и се обидов да го направам тоа. Не очекував ништо од социјалните мрежи“.
„Ова не е работа само на полицајците, туку и на секое човечко суштество со почит кон другите. Тажно е што ситуацијата во светот е толку лоша што нешто толку мало привлекува толку големо внимание. Сепак, ви благодарам на сите за убавите коментари“.

Момчето засега е безбедно и е посветено на социјалните услуги.

Полицаецот Херст е апсолутно во право: сите ние треба да постапуваме според нашата совест кога станува збор за помагање на другите, особено на децата.