Полицаец ја запрел бабата на патот, а камерата снимила што направил

Полицаецот ја запрел бабата на патот и и рекол дека не и работат светлата. Камерата сними прекрасно дело кое тој потоа го направи. Полицијата често работи во тешки услови, но секогаш се труди да го одржува редот и мирот. Неодамна, полицаец од станица во Орландо направил прекрасно добро дело откако забележал дека автомобилот на една баба не работи на светлата. Полицаецот Коста ја запре жената.

На задното седиште беше нејзината правнука. На снимката, која ја сподели станицата, јасно се гледа како полицаецот вели: „Слушај, светлата не ти работат“. „Каде?“ праша баба. Тој и рекол дека задните светла не и работат и дека ќе и направи „услуга“. „Наместо да ви напишам парична казна, ќе ви ја дадам оваа картичка“, рече офицерот.

Тој и дал ваучер за продавница за да може да ги замени искршените светла. Тој ѝ рекол дека тоа е работилница за поправка на автомобили и дека ќе бидат доволни 25 долари за поправка. „Можете да го искористите ова за да го поправите автомобилот“, рече полицаецот, „тогаш не мора да ви дадам парична казна. Всушност, тоа е последното нешто што го сакам. Тешко ни е на сите“.

Жената одговорила: „Исусе, ти благодарам. Господ да ве благослови. Ви благодарам за таа љубезност.“ Таа исто така му кажа дека е прекрасен. Запомнете, малите дела на добрина не не чинат ништо, а за другите можеби се вистинско богатство.