Полицајката седнала до девојката, а сите споделиле фотографија од она што таа го направила

Полицајката седнала до девојчето откако таа доживеала сообраќајна несреќа со нејзината мајка. Нивната заедничка фотографија стана вирална. Една фотографија од полицајка која теши девојка по сообраќајна несреќа стана вирална на интернет покажувајќи колку е важно сочувството во нивната работа. Полициски службеници од полициската управа Норфолк во Вирџинија реагираа на сообраќајна несреќа во која жена имала напад поради кој удрила во дрво.

Додека болничарите на местото на настанот пружале медицинска помош на жената повредена во несреќата, полицаецот Џордан Марксбери направил нешто друго. Таа ја тешеше малата ќерка на жената додека остатокот од нејзиното семејство не дојде да ја однесе дома. А симпатична фотографија покажува девојка завиткана во полициска јакна со раката на полицајката Џордан Марксбери околу неа. Сигурни сме дека девојчето навистина ја ценеше љубезноста и утехата што ѝ ги даде полицаецот Марксбери во толку страшно време.

Фотографијата од моментот меѓу нив двајца всушност победи на фотоконкурсот. Одделот за полициски служби засновани на заедницата (COPS) на Министерството за правда секој месец одржува фото-натпревар „Полициско работење во заедницата“, а оваа фотографија е победник за мај 2022 година.

„Сцената на победничката фотографија не е невообичаена за НПД, која се фокусира на поддршка на членовите на својата заедница на што повеќе начини“, се вели во соопштението на полицијата во Норфолк. „Добрината и сочувството на полицаецот Марксбери ќе бидат момент што оваа млада девојка никогаш нема да го заборави“.

Бог да ги благослови службениците како полицаецот Марксбери кои ја надминуваат должноста и покажуваат љубезност и сочувство во секој дел од нивната работа.