Полицајците ја фатија жената како краде, а потоа и направија нешто неверојатно

Тројца полицајци пред неколку дена фатија жена како краде. Наместо да бидат уапсени, тие решиле да направат нешто прекрасно.

На 4 јули годинава тројца полицајци дошле во супермаркет во Њујорк за да пријават обид за кражба. Жена фатена на дело признала дека крадела храна бидејќи била гладна. Наместо да ја уапсат, ѝ платиле храна, за да си оди дома со топол оброк.

Полицајците Есаниди Куевас, Мајкл Ривера и потполковник. Луис Сојо ја придружувал до касата и заедно платиле 30 долари за нејзините намирници. Клиентот кој бил таму го снимил овој момент, а видеото набрзо станало вирално.

Што мислите за работата на овие полицајци? Дали би му помогнале на некој човек на овој начин ако сте сигурни дека му треба помош? Целата ситуација можете да ја погледнете во приложеното видео.