Поминал 18 години во дом за запуштени деца, а потоа ја повикал својата биолошка сестра и се случува неверојатна работа!

За жал, не секој има среќа да го започне животот среќно. Понекогаш се работи за пороци како алкохол, дрога, недостаток на пари или психичко и ментално малтретирање. Несогласувањата во семејството во врска со овие проблеми обично имаат лошо влијание врз децата. Но, никогаш не смееме да заборавиме дека работите можат да се променат на подобро. Ова е приказна за тинејџер кој бил одбиен од семејството кое го посвоило.

Детството на Логан беше сè само не среќно. Мајка му го дала на посвојување како новороденче. Сè што копнееше во животот беше семејство кое ќе го сака, а во новиот дом го доби токму тоа. Сепак, еден ден неговиот живот се превртел наопаку. Откако семејството кое го посвоило го одбило, тој бил вратен во домот за запуштени деца. Таму живеел до својата 18-та година. Подоцна бил премногу стар за тоа, па бил принуден да си изгради сопствен дом, но за жал немал кој да му се јави на семејството.

Решил да ја покани својата биолошка сестра, која исто така била дадена на посвојување. Тој повик промени сè. Отишол кај неа, кај семејството каде што живеела неколку дена. Тие брзо се заљубиле во него и набрзо почнале да го третираат како нивен син.

Оваа приказна е потресна, но има среќен крај бидејќи тој конечно има семејство кое го сака таков каков што е.