Порака до девојката на мојот бивш сопруг – Уживај во лошата хигиена и научисе да те криви тебе за се

Никој не го познава мажот подобро од неговата поранешна девојка или сопруга. Затоа, наместо да го фалите среќникот пред неа, наведнете ја главата бидејќи немате поим што таа знае за него. Аххх тие наивни млади жени! Тие мислат дека ако и го земат мажот на жена, ја фатиле премијата! Па, никој не го познава тој маж подобро од жената со која живеел. Таа знае се за него, знае како дише, знае каков е неговиот метаболизам и колку пати дневно оди по нужда…

Затоа, кога ќе „киднапирате“ маж од жена наместо да поминете покрај неа со крената глава, подобро е да се поклоните бидејќи само таа знае со што ќе се справите. Мојот поранешен сопруг има девојка која е премногу горда на него! Таа мисли дека го освоила совршениот маж додека јас сум свесен за нејзината несвест. Таа редовно прикачува слики и цитати на социјалните мрежи, објаснувајќи како тој е нејзината светлина на крајот од тунелот, како тој е совршенството на животот што и се случило… Можете да „мислите“! Да ти кажам за кое совршенство зборуваш. Ова е човекот кој најчесто себично ги мие забите еднаш месечно.

Да не зборуваме за неговиот лош здив меѓу тие миење, тоа е за да ве разболи. Тоа е човек кој се тушира ​​на неколку дена затоа што едноставно мрази да се тушира. Но, верувам дека на почетокот на вашата врска ќе глуми пурист, па ме изнамачи. Тоа твое совршенство, како што ти го нарекуваш, е незрело детиште кое не знае да зборува на возрасно ниво. Секогаш кога ќе му кажете нешто што ви пречи или сакате да поправите нешто во вашата врска, тој ќе почне да пуши и да превртува со очите како да сакате да цитирате иритирачка поезија.

Тоа ваше совршенство е нарцисоиден маж на кој секогаш ќе му бидете криви и за вашите и за неговите грешки. Тој е човек кој ја сака својата слобода, но не ви дозволува да ја имате. Тој може да излезе – вие не можете. Тој може да патува – ти не можеш… Но, не сакам да ти ја расипам среќата, уживај додека трае.

Ќе те прашам за 5 години, дали овој човек се уште е твое совршенство!