Порака од сопруга која на многумина им ги отвори очите: „Ова не е маж“

„Дами, ова не е маж! Еве порака од сопруга за нејзиниот сопруг која на многумина им ги отвори очите: „Овој човек работеше 13 часа на ден на најлошата жештина, влезе во куќата и ме праша како може да ми помогне. Многу често ги слушам тие зборови од него. Тој не е некој „еднорог“. Вакви мажи постојат.

Мажи кои ги мијат садовите откако ќе зготвите ручек, кои го чистат дворот затоа што знаат дека го мразите тоа, кои работат 60+ часа неделно, а сепак се враќаат дома и си играат со децата, ја бакнуваат жената и прашуваат за што уште треба помош.

Мажи кои се будат навечер за да менуваат пелени додека јас се подготвувам да се хранам, кои ги бањаат децата и ги подготвуваат за спиење, кои ги поминуваат викендите со семејството, кои отвораат пиво кога децата ќе заспијат и го поминуваат времето со својата сопруга. Водач на домот, рамноправен на сопругата, човек кој носи леб на трпезата, заштитник и вистински татко.

Многу сум среќна што се омажив за овој човек кој ми ја препознава целата работа дома со две деца, готвење, чистење и се останато. Ние се грижиме еден за друг и ги воспитуваме нашите момчиња да бидат мажи како нивниот татко. Гледам толку многу жени како плачат и се жалат дека нивниот партнер не помага со децата, сметките, домашните обврски, не обрнува внимание на нив итн. Само треба да страдаш“.

Дами, ова не е маж. Направете го подобро или ќе најдете подобар! Ако имате добра која ве третира како кралица, тогаш возвратете му на тој третман.

Бракот е заедница, а не диктатура. Јас и мојот сопруг се грижиме еден за друг и многу сме среќни. Фала за сета љубов. Многу поздрави и благослови до сите кралеви и кралици“.