Поранешниот пациент ја запросил медицинската сестра која порано му го спасила животот

Поранешниот пациент Демиен Лерој има 37 години ја запросил медицинската сестра која порано му го спасила животот. Демиен скршил многу коски, вклучувајќи го и грбот, кога паднал од височина од 50 метри додека возел со параглајдер. Повредите биле опасни по живот.

Откако едвај заработуваше за живот, Демиен беше згрижен од група лекари, меѓу кои и медицинската сестра Александра. Демиен рече: „Таа беше ужасно љубезна и ужасно грижлива“. Додека бил во болница, на шега ја прашал дали има момче. Александра тогаш се гледала со некого, но една година подоцна раскинале. Потоа почнала да се гледа со Демиен и се развила нивната љубовна приказна.

Кога дојде време да запроси, Демиен реши да направи голем настан на местото на нивниот прв состанок, болницата. Под покривката се преправаше дека е пациент додека Александра ги обиколуваше пациентите. Потоа скокна од креветот и клекна.

Александра беше многу изненадена: „Сто работи ми поминаа низ глава и не можев да верувам дека го видов.“ Таа воодушевено рече „да“ и двајцата се прегрнаа. Сеќавајќи се на тој момент и нивната средба, Демиен знае дека сето тоа се случило намерно.

„Сигурен сум дека добив втора шанса во животот и дека таму бев сместен со причина. Сега знам дека е така и ќе го поминеме целиот живот заедно“, рече тој.