Поранешниот просјак сакал да и се оддолжи на жената која му помогнала пред 24 години со 130.000 евра: Погледнете како реагирала!

Поранешниот просјак сакал да и даде 130.000 евра на жената која му помогнала.

Имено, Хе Ронгфенг, денес богат 38-годишен кинески претприемач, пред неколку дена успеал да пронајде жена за која никогаш не престанал да размислува и да и тропне на вратата со чек од 130.000 евра.

Претприемачот порано бил сиромашен и заработувал со просење, а уште во 1993 година го запознал Даи Ксингфен (45) кој се смилувал на него.

Го донела него и уште двајца питачи во куќата и ги хранела со зборови за никогаш да не ја заборави.

„Не хранеше, ни дозволи да преноќиме кај неа, а наутро ни даде и пари за билетите.

Таа вечер ни рече дека нема срам да се биде сиромашен и не испрати со зборовите дека секогаш треба да се стремиме да бидеме добри луѓе“, рече претприемачот.

Жената, трогната од самиот факт што се сеќава на неа, го одбила чекот велејќи дека не му помогнала за да и плати, но се согласила да и подари плакета на која тајкунот напишал: „Мојата благодарност е исто толку тешка. како планина“.