Посвоениот човек бил шокиран кога открил кој е неговиот биолошки татко

Посвоениот маж од оваа приказна бил шокиран кога открил кој е неговиот биолошки татко. Тој немаше поим дека со својот татко всушност се колеги на работа. Нејтан Бус знаел дека е посвоен, но не знаел дека веќе е пријател со својот татко. Во оваа неверојатно трогателна и необична приказна, маж кој бил посвоен при раѓање е шокиран кога открива дека негов соработник е неговиот биолошки татко.

Можеш ли да замислиш? Мислам, поминуваме четириесет или повеќе часа неделно со луѓе на нашите работни места и понекогаш се чувствуваме како семејство, но во оваа приказна, соработникот на Нејтан е повеќе од тоа – тие ја делат истата крв.

„Додека растев, отсекогаш знаев дека сум посвоен, едноставно не ми паѓаше на памет дека некогаш ќе ги најдам моите родители“, рече Нејтан. Бидејќи посвоителите на Нејтан го сакале толку многу, не му паднало на памет да праша за неговите биолошки родители. А неговите родители никогаш не му го откриле идентитетот на неговите биолошки родители бидејќи тој тоа не ги ни прашал!

Сепак, еден ден кога мајката на Нејтан застана да го посети, забележа нешто неверојатно. Додека Нејтан и неговата мајка беа на Фејсбук, меѓу пријателите на Нејтан се појави познато име и профил. Таа била шокирана кога дознала дека Нејтан веќе бил пријател со неговиот биолошки татко на Фејсбук, бидејќи тие работеле за истата транспортна компанија.

Поголемиот дел од времето кога децата се посвојуваат, тие одат да живеат со своето семејство посвоители во друг град или држава, или понекогаш дури и во друг дел од светот. Но, тоа не беше случај со Нејтан. Кога бил даден на посвојување, неговите посвоители во истиот град биле избрани од неговата биолошка мајка. Таа го сместила во далечно семејство, но никогаш не му кажала на биолошкиот татко на Нејтан.

Не само што Нејтан се дружел со својот татко на Фејсбук, туку тие биле колеги кои работеле две години за истата транспортна компанија позната како Rock Solid Transport во водопадите Чипева! Откако шокот помина, Нејтан се сврте кон својот биолошки татко Боб Дегар. Нејтан не беше единствениот кој се зачуди од ова откритие. И Боб го почувствува тоа!

„Таа се уште е во шок. Има денови кога не сум сигурен што да кажам или како да постапам. Мислам, тој е мој син, но мислам дека не го имавме тој однос татко-син кога растевме, се запознавме преку работни односи“, рече Боб. Кога Нејтан го прашал Боб зошто го дал на посвојување, Боб му го дал вистинскиот, љубовен и искрен одговор. Боб имал финансиски проблеми и сакал неговото дете да не биде сиромашно. Боб, исто така, знаеше дека не е баш татко и сакаше неговиот син да има некого да се угледа.

Она што го прави ова патување за наоѓање член на семејството толку неверојатно е колку тие се слични како пар. Не само што и двајцата сакаат да возат камиони и да работат во иста компанија, туку имаат и исти манири.

Двојката не зема здраво за готово дека се семејство и поминуваат време заедно секогаш кога можат! Парот исто така вели дека се возбудени што пријателството што веќе го имаат ќе прерасне во семејна врска.

Бог е толку добар. Тој е зачетник и завршувач на нашата вера и живот.