Посвоиле дете, а седум години подоцна следел ШОК: Кога ја дознала вистинската ВИСТИНА, нејзиниот свет се срушил

Иако веќе имала пет деца, анонимна жена (41) на социјалната мрежа Редит изјавила дека сака да има уште деца, но тоа не било можно поради нејзината здравствена состојба. Затоа таа и нејзиниот сопруг решија да направат многу важен чекор – посвојување дете. Сè помина добро – од средување на трудот, до самиот процес на посвојување. Меѓутоа, оваа жена ја дознала вистинската вистина дури по седум години. Нејзиниот сопруг Дејв набрзо во нивниот дом донел бебе од друга земја, момче по име Кејлен.

Го сакам тоа дете. Како што растеше – сега има седум години – членовите на семејството и пријателите се повеќе коментираа дека личи на нашите други деца и дека никогаш нема да кажат дека е посвоен. Дури се пошегував дека биолошки е наше, а мојот сопруг се насмеа на тоа – рекла оваа жена. Меѓутоа, кога еден ден средувала некои документи, жената забележала нешто чудно во документите за посвојување и решила да направи ДНК тест. Излегува дека Кален е всушност биолошки син на нејзиниот сопруг!

Го сакам тоа дете со целото мое срце. Тоа што дознав дека маж ми ме изневерува, а потоа го внесе детето во куќата како дете што го посвоивме, ми предизвикува гадење. Дејв ме молеше за прошка и рече дека жената со која ме изневерувал не сакала дете, а тој сакаше, па успеа преку посвојување. Ќе останам во животот на Кејлен затоа што сум му мајка, но не можам да поднесам да го гледам Дејв знаејќи дека ме изневери и лажеше. Поднесов барање за развод – рекла анонимна жена.

Нејзината дилема сега е како да им каже на децата, а некои членови на семејството дури ја обвинија дека е „себична“ во поднесувањето барање за развод. Сепак, форумџиите најмногу ја поддржаа, велејќи и дека постапила правилно.

„Ова не е обична лага, тоа е измама со големина на Монт Еверест“, „Нема шанси да е единствениот пат кога ве изневерил“, „Можеби е неговата најлоша лага, но сигурно не е прва“, напишале тие.
„Твојот сопруг на многу начини ги прекршил бакшишот за брашно, таквата непочитување е непростлива“, ѝ напишала една жена.