Постара жена била заглавена на сред улица, четворица млади и помогнале

Постара жена со инвалидска количка се заглавила на сред улица, а дождот уште повеќе и ја влошил ситуацијата. Четири непознати млади момчиња веднаш застанале со намера да и помогнат. Никогаш не знаете кога ќе се најдете на вистинското место во вистинско време за да помогнете некому. Но, подготвеноста за помош е всушност најважна.

Четворица мажи во Флорида ја искористија шансата да помогнат кога сфатија дека една жена има проблеми со електричната инвалидска количка.
Таа се заглави на сред улица, и врнеше силен дожд. Се враќала од пазарење и сите работи биле кај неа. Четворица мажи ја виделе додека сакале да си одат дома, но веднаш застанале.

„Забележавме дека жената очигледно има проблеми со нејзината количка за електрична мобилност“, рече Џон Морган Маса, менаџер во Rebounderz Adventure Parks. „Бевме уморни, валкани и сакавме да се вратиме во хотелот, но знаевме дека, без разлика колку долг ни беше денот, сигурно не беше полошо од денот низ кој минуваше таа жена. Таа буквално имаше пластична кеса на главата за да не и се намокри косата“, рече тој.

„Знаевме дека не можеме да ја оставиме на дожд, на сред пат, додека таа очајно се обидуваше да си ја поправи инвалидската количка“, додаде тој. Тројцата ја турнале речиси еден километар до нејзината куќа, додека четвртиот трчал зад неа и држел чадор за да не се намокри. Кети Кастро, која работи во пензионерски дом во Флорида, слушнала дека нешто се случува надвор и била изненадена од она што го видела.

„Бидејќи ова е многу мирна населба, се изненадив кога слушнав дека нешто се случува. „Слушнав смеа на мажи како туркаат еден од моите станари за време на големо невреме на Флорида“, рече таа. „Ја туркаа по ридот до Домот. Овие херои беа многу фокусирани на помагање без оглед на лошото време, па дури и ја покриваа со чадор, што уште повеќе ја покажа нивната љубезност“, додаде Кети, „Таа количка е тешка, а таа седеше во неа со сите нејзини намирници. Не им беше лесно, но горда сум на нивната пожртвуваност“.

Кети многу им се заблагодари, па дури и се фотографираа. После тоа, таа ги сподели тие прекрасни фотографии на социјалните мрежи. Таа на официјалната веб-страница на Домот напиша: „Многу сум среќна затоа што овие добри мажи и помогнаа на една од нашите старици во електричната инвалидска количка на силниот дожд“.

„Нејзината количка престана да се движи далеку од дома и ја туркаа до крај. Многу сум трогната“, додаде таа во објавата. Младите мажи работат во авантуристичките паркови Rebounderz во Форест Сити и се враќале дома кога забележале дека жената е заглавена Иако Кети најпрво помислила дека четворицата мажи се всушност ученици во локалното средно училиште, набрзо дознала дека тие се вработени во авантуристичкиот парк Ребаундерц.

Таа додаде дека младите биле изненадени од сите „прекрасни коментари“. Сепак, тие со задоволство и помогнаа на својата баба во неволја и не очекуваа никаква пофалба. „Сакавме само среќно да го видиме нејзиниот дом“, рече Маса, „Не очекувавме никакво признание, но се обидувавме да му помогнеме на член на нашата заедница“.