Постар маж и пришол на бензинска , таа не очекувала што ќе и понуди

Дејзи Динеро сподели прекрасно искуство на Фејсбук. Таа рече дека и пришол постар маж додека работела на бензинската пумпа. Побара вода и додаде нешто неочекувано. Тој рече: „Вода. И како можеме да се молиме за вас денес? Тој објасни: „Низ што и да поминуваш, кажи ми и јас ќе се молам за тебе“. Дејзи се насмеа и ја сподели својата молитва: „Молете се да ми се поправи колата. Батеријата не работи две недели, па морам да ја туркам секој ден кога треба да заминам“.

Џозеф рече: „Сакаш да се молиме да направиш доволно за да ти го поправи автомобилот?“ Дејзи рече дека го мислела тоа. Таа напиша: „Помина некое време, јадеше што купи и дојде да плати. Ми даде картичка со неговиот број. Ми рече да му се јавам кога ќе завршам со работа да ми го поправи автомобилот“. Дејзи не можеше да поверува. Но, тој го одржал ветувањето, отишол во продавница за автоделови и платил за поправка на нејзиниот автомобил.

Дејзи ја сподели љубезноста на овој човек со Интернет и му се заблагодари: „Ако го видите ова, г-дине Џозеф, МНОГУ ВИ БЛАГОДАРАМ. Целиот месец ми го разубавивте“.

Тој и дал и порака во која пишувало: „Бог те сака. Тој е нашиот небесен Татко. Тој сака да биде блиску до тебе, засекогаш. Синот Божји, Исус, е патот до тој однос со Бога“.

На пумпата 2 и пришол постар маж Ова е навистина прекрасен начин да се шири Исусовата љубов со зборови и дела.