Постар пар се појави на младински танцов натпревар и го украде целото внимание со нивната танцова рутина

Има нешто навистина прекрасно во тоа да се биде активен во сите фази од вашиот живот.

Како деца, се качуваме на дрвја, се бркаме по парковите и има густ облак од магија и имагинација што се провлекува дури и кај возрасните – енергијата на децата е навистина заразна! Како млади луѓе имаме исклучителна сила и кондиција што не турка напред во животот: од трчање маратон до настап на сцена 4 пати неделно, сето тоа можеме да го направиме додека сме млади и додека се будиме секое утро полни со енергија.

Но, како што старееме, така и нашите тела стануваат и некои работи стануваат многу потешки отколку што беа порано. Нашите мускули веќе не се загреваат така лесно и секое утро се будиме поуморни од порано.

Сега е важно да продолжиме да живееме активно и да продолжиме да совладуваме разни „пречки“. Не само што нашите тела ќе бидат поблагодарни, туку ќе бидеме исполнети со енергија и среќа од ослободувањето на ендорфин после вежбање.

Во видеото кое неодамна беше објавено на Фејсбук, еден пар покажа дека не само младите треба да бидат активни и енергични. На видеото се Дитмар Ехрентраут (70) и неговата сопруга Нелија (64). Оваа австриска двојка на сите на подиумот им покажа дека годините се само бројка!

Додека се вртат и танцуваат на подиумот, станува се појасно дека даваат се од себе на овој натпревар. По неколку подеми и падови за време на танцот, оваа двојка доби гласна поддршка од публиката!

Навистина е инспиративно да се видат луѓе на оваа возраст како прават нешто што навистина го сакаат.

Погледнете го видеото подолу и пронајдете ја вашата мотивација да останете активни!