Потресна исповед на мајка: Мојата ќерка е грда и јас сум очајна поради тоа!

На една друштвена мрежа се појави потресна исповед на една мајка која предизвика големо внимание и лавина на коментари. Таа призна дека нејзината ќерка е едноставно „грда“ и дека нема убави црти на лицето, барајќи помош од другите, како своето девојче да го научи да биде среќна и задоволна со себе, наспроти критиките кои таа ги добива за нејзиниот изглед
Ова е дел од емотивната порака:

Се мразам себе поради ова што го кажувам, не ме осудувајте – мојата 9 годишна ќерка е физички не активна. Од мене и сопругот го наследи најлошото, неговите очи и изразениот нос, како и мојата лоша градба и виткана коса. Еден лекар дури мислеше дека има Даунов синдром, иако е родена како сосема здраво дете, вака започна исповедта на оваа жена.

Загрижената мајка за време на пораката истакна дека бескрано ја сака својата ќерка, како и дека таа е полна со квалитети и добри особини, но дека е свесна дека сигурно ќе биде на мета со оние кои ќе се побиваат со неа во училиште.

„Како расте така децата повеќе забележуваат како таа изгледа. Некои и не се воздржаа, а тоа да не го прокоментираат. Дури кои од нив си ги прашаа родителите зошто мојата ќерка е толку грда. Затоа ми е страв, сите ќе ја потценуваат мојата ќерка и никој нема да разбере колку е она забавна, дарежлива и чувствителна.

Никој нема да разбере дека таа е дете кое ги спасува напуштените мачиња, ги враќа бубачињата на ливчињата и дава сладолед на другите деца, раскажува очајната мајка. Таа додава дека поради тоа е неописливо тажна.

„Често плачам, плачам многу. Таа има добро срце и добар карактер. За неа животот ќе биде тежок, а таа тоа не го заслужува. Не знам како да се оттргнам од сопствената вина, бидејќи сама мислам дека моето дете не е неодоливо, напиша оваа загрижена жена.

Таа на крајот од текстот ги замоли мајките да и помогнат и да и дадат корисни совети.

„Ве молам не ме мразете поради се што напишав. Доволно се мразам себеси. Како да и одговорам на прашањето: „Убава ли сум мама?. „Сакам да и помогнам да израсне во здрава и среќна млада жена, која ќе може да му покаже на светот дека е прекрасна.

Таа доби поддршка од многу корисници, кои ги изнесоа своите совети како да го преброди ова…