Потресна исповед на 16 годишна девојка-не знаев дали да абортирам, или да родам…сепак одбрав …

16- годишната Дарби кога дознала дека е бремена, на почетокот не можела да поверува дека тоа навистина се случува, се додека не и потврдила лекарката.

-На тоа столче седеле многу жени што жалеа за абортусот, но ниту една не жалеше дека го родила бебето, и рекла доктораката на Дарби.

После оваа средба Дарби размислувала за трите избора кои ги имала: да абортира, да биде родител или да го даде бебето на посвојување. После многу размислување си рекла дека ете, можеби не треба да го има тоа бебе, но сепак надвладеала другата страна и решила да го роди.

Сега во солзи кажува дека не може да замисли да го нема и би била загубена … Погледнете и сами што има во срцето на младата мајка:

Одберете живот, никогаш нема да зажалите- се завршните зборови на младата Дарби.