Почесно не може ни да биди: Заработува и до 200 евра дневно стоејќи во редови наместо други

Фреди Бекит од Фулам, Англија стана професионален чекач во редови и на тој начин заработува за живот. Тој едноставно стои во редот за богати луѓе кои не го сакаат тоа или кои немаат време. Фреди Бекит наплаќа 20 фунти (23 евра) за 1 час за стоење во ред за други луѓе и вели дека тоа му е сосема природно бидејќи е лондончанец и да чека ред. Во добар ден, 31-годишник може да заработи и до 160 фунти (190 евра) на ден, но мора да има трпение на светец, што значи дека понекогаш морал да застане во ред, едвај да се движи, понекогаш за осум часа.

Фреди рече дека неговите најдобри работни места се во ред за билети за многу популарни настани, како што се настапи, за клиенти кои се богати со пари и сиромашни кога е во прашање времето. Во интервју за британските медиуми, Фреди рече: „Работев осум часа за работа чекајќи на ред за изложбата на Кристијан Диор V&A за некои многу добростоечки луѓе околу средината на шеесеттите години“.

Тој додаде: „Вистинското чекање во редот беше само три часа, но тие ме замолија да им ги земам билетите и да ги чекам да пристигнат, така што имав доволно време да го посетам музејот V&A кој се плаќаше 20 фунти на час, беше одлично. “ Клиентите на Фреди варираат од млади семејства до добростоечки пензионери каде тој ги поминува ледените зимски ноќи во редовите.

Според Фреди, летото е неговата најпрометна сезона бидејќи на програмата има многу настани каде луѓето мораат да останат на функцијата поради нивната популарност. „За жал, мислам дека не можам да наплаќам повеќе од 20 фунти на час бидејќи не бара никаква вештина, па дури и напорна работа. Но, тоа ми дава многу флексибилност да заработам и да го приспособам моето време. На моите пријатели и семејството им е многу забавно, но дефинитивно не беа изненадени“, изјави Фреди изјави за англиски The Sun.

Тој рече и дека не можел да работи полно работно време 8 часа, бидејќи за жал редиците не траат подолго од неколку часа. Покрај сето ова, Фреди се рекламира на Taskrabbit, каде што рекламира и дружење со домашни миленици, пакување, градинарство