Кинеска жена, за која се вели дека е родена во 1886 година, имала 43 внуци и правнуци. Сепак, Французинката Жан Калмент, која почина во 1997 година на 122-годишна возраст, се уште е на листата на најдолговечни луѓе во Гинисовата книга на рекорди. Најстарата личност во Кина, која се смета и за најстарата личност во историјата, почина на 135-годишна возраст. Алимихан Сеиити од Комукерики, област Шуле во северозападниот дел на автономната област Ксинџијанг Ујгур, почина на 16 декември.

Според Окружниот оддел, Сеиити е родена на 25 јуни 1886 година, за време на династијата Кинг. Да беше вистина, таа ќе беше најстарата личност во историјата, иако тоа не е потврдено. Се омажила во 1903 година на 17-годишна возраст и со сопругот, кој починал во 1976 година, посвоила син и ќерка и имала 43 внуци и правнуци. Кинеското здружение за геронтологија и геријатрија објави дека таа е најстарата жива жителка на земјата во 2013 година.

До нејзината смрт, таа наводно водела едноставен живот уживајќи во својата секојдневна рутина, систематски јадејќи, помагајќи да се грижи за своите внуци и се сончала во својата градина. Сепак, оваа 135-годишна жена не е единствениот жител на регионот кој ужива невообичаено долг живот. Локалните жители ја нарекоа Комушерик „град на долговечноста“ и, според локалните извештаи, има многу луѓе на возраст над 90 години.

Подобрата здравствена заштита е еден од факторите кои придонесуваат за подолг живот на жителите откако регионалната влада обезбеди бесплатни годишни прегледи, општи лекари и месечни надоместоци за граѓаните над 60 години. Ако кинеската влада тврдела дека жената имала 135 години, нејзината возраст никогаш не била потврдена. Гинисовата книга на рекорди потврди дека никогаш не било побарано да ја проверат возраста на жената, а на листата на најдолговечни се уште е Жан Калмент од Франција, кој почина во 1997 година на 122 години.

Во моментов Жан Калмент е единствената потврдена личност која наполнила 120 години и самостојно ја потврдила својата возраст. Според податоците содржани во пописот, таа успеала да ги надживее ќерката и внуката.

Покрај тоа, познато е дека другите луѓе во нејзиното семејство живееле натпросечно – нејзиниот брат живеел 97 години, нејзиниот татко 93, а нејзината мајка 86 години. Најстариот познат жив човек чија возраст е потврдена е Кејн Танака од Јапонија, кој на 2 јануари полни 119 години.