Поштарот забележал 2-годишно момче на улица koe изгледало како вознемирено, а потоа открил зошто е тоа така

Поштарот забележал вознемирено момче (2) на улица, а потоа открил застрашувачка глетка во куќата. Стивен Гарофало доставува пошта во Њу Џерси со години. Кога забележал нешто необично, знаел дека мора брзо да реагира. Гарофало се смета за многу важен дел од заедницата на која и доставува пошта. Сите го знаат по име, а тој неодамна стана и нивни херој.

Едно утро, додека доставувал пошта, видел 2-годишно дете надвор од својот дом. Момчето изгледаше вознемирено. Детето го препозна Гарофал, па дојде до него. Гарофало го праша момчето зошто е сам надвор и каде е неговата мајка. Момчето покажа кон куќата. Гарофало се јавил кај мајка му, но никој не одговорил. Потоа влезе во куќата.

Мајката на момчето лежеше без свест. Мајката на детето, Стефани Вилсон, лежеше без свест на подот. Гарофало веднаш повика брза помош и им рече да побрзаат. Проверил дали има знаци на живот и ја ставил мајката во странична положба. Кога направи се што можеше, се сврте кон момчето и му рече дека се ќе биде добро.

Набргу пристигнала брза помош и болничарите успеале да ја оживеат мајката. Набрзо откриле дека мајката се онесвестила така поради реакција на новите лекови. Лекарите ја сменија терапијата за да не и се повтори на мајката.

Веста за работата на Гарофал наскоро почна да се шири низ соседството. Луѓето почнаа да го нарекуваат херој и да му честитаат кога ќе го видеа. Но, тој остана многу скромен и рече: „Мајка ми велеше дека секогаш треба да им помагаме на луѓето во неволја. И тоа е само тоа “.