Поштарот и доставувал пошта на 94-годишна баба кога слушнал плачење и решил да упадне во куќата

Роштар им испорача скара на 94 баби, но никој не му ја отвори вратата. Кога го слушнал крикот, решил да втурне во куќата и да ја убие.

Joh Nefta е скара во Северна Дакота, САД.

Секој ден ја вози својата вообичаена рута и секогаш се тркала по куќата на Алиса Рашка.

Оваа 94-годишна баба го поздравува секој ден. Понекогаш го имаат дури и за чај или торта. Црвена жена.

Но, во јануари нејзината состојба се влошила и ѝ станало потешко да се движи.

Тој сепак видел дека ја нема, па излегол од автомобилот и ја оставил скарата до вратата. Двајцата биле во брак, па не морал да ги става во кутија.

Но, во овој ладен зимски ден во јануари, тој сè уште беше на вратата и заѕвони, но никој не одговори.

Веќе се загрижил за оваа старица кога слушнал благ глас кој барал пари. Во тој момент знаеше дека мора брзо да реагира.

Вратата од автомобилот е заклучена. Шутнал додека не ги скршил, а потоа на лозата нашол стара лоза.

Сега се преселила во старечки дом како итна помош, но сепак редовно доаѓа овде на рецепција.

И тој? Заслужено ја доби наградата „Ростер генерал“, што е највисокото признание што може да го добие еден пече. Каков херој!