По неколку дена лекарите забележале необична работа главите на овие близначиња

Мајк и Ејми Хауард од Њујорк добија идентични тројки, момчиња по име Џексон, Хантер и Кејден. Меѓутоа, веднаш по породувањето лекарите забележале дека нешто не е во ред.

Бебињата се раѓаат со ретко генетско нарушување кое предизвикува прерано затворање на шевовите помеѓу коските на черепот. Поради ова, бебињата често се раѓаат со неправилна форма на глава што може да предизвика слепило.

Ова е прво породување на Ејми и таа не беше сигурна дали има причина за паника. Кога ги видела бебињата претпоставувала дека нешто не е во ред, лекарите набрзо дијагностицирале што се случува, а сега бебињата носат кациги за да ги задржат черепите на своето место.

„Беше тешко и бев ужасно исплашена кога моите деца ги одведоа“, вели Ејми. И за среќа немаше причина за страв и паника, бидејќи операцијата помина добро. Уште малку ќе носат кациги, но нивната состојба е речиси целосно подобрена, а за неколку месеци главите ќе им изгледаат како ништо да не се случило…