По смртта на неговата сопруга, тој засадил илјадници дрвја – 17 години подоцна, нивниот облик бил неверојатен

По смртта на неговата сопруга, тој засадил илјадници дрвја и дури години подоцна бил откриен нивниот облик. Во средината на дрвјата се откри огромна чистина во облик на срце. Кога станува збор за бракот, сите се надеваат на долг и силен брак. Тоа е брак кој трае 50, 60 или 70 години. Будењето до љубовта на вашиот живот секој ден се повеќе и повеќе се заљубувате во таа личност.

Таков беше бракот што го имаа Винстон и Џенет Хаус. На 33 години, Винстон уживаше да живее со единствената личност што некогаш ја сакал. Таа го имаше неговото срце, а тој нејзиното, пишува Фејтит . Но, во 1995 година, Џенет почина од срцев удар. Таа имаше само 50 години и стана дел од срцето што му недостигаше на Винстон. Како начин да го одржи споменот на неговата сопруга, Винстон дошол на идеја. На 453247 квадратни метри земјиште зад неговата фарма, Винстон побарал стручна помош за да засади неколку илјади дабови дрвја на дел од тоа земјиште.

Но, тие дрвја не беа засадени случајно. Во средината на дрвјата се откри огромна чистина во облик на срце. „Кога се заврши, ставивме клупа во полето, таа гледаше во местото каде што живееше. Понекогаш одам таму, само да седам и да размислувам за работите. Тоа е посебен и долготраен начин да се сеќаваме на неа“. Сега, повеќе од 20 години подоцна, дрвјата пораснаа и се претворија во персона шума на Винстон на таа фарма. Но, во средината на таа шума се наоѓа чистилиште во облик на срце, кое Винстон продолжува да го посетува за да седи со „својата сопруга“.

„Срцето покажува на ридот Вотон, од каде што е Џејн“, рече тој, „Посадивме нарциси во средината кои цветаат на пролет“. Расчистувањето на Винстон беше семејна тајна до 2012 година. Не може да се види низ шумата од патот и никој не знаеше дека постои.

Но, флаерот со балон наиде на спектакуларен поглед додека патуваше по небото над фармата на Винстон едно утро.

„Имам сопствен балон и летам многу често – но ова беше една од најневеројатните сцени што некогаш сум ги видел од височина“, објасни тој. „Тоа беше совршено срце скриено од погледот – не би го знаеле беше таму. Можете само да замислите љубовна приказна“.

Како ова е прекрасно сведоштво за животот и љубовта што ги споделија Винстон и Џенет. Неговиот брак траеше 33 години, но овој спомен ќе остане потсетник дека нивната љубов ќе трае вечно.