По 22 години, посвоеното момче открива дека работело во иста продавница со својата мајка

Кога ќе слушнете дека родителите ги даваат своите деца на посвојување, лесно е да се покаже со прст кон нив и да се суди без да се знаат фактите. Но, не секој е подготвен да биде татко или мајка или едноставно не се финансиски способни да се грижат за дете. Она што некои можеби го сметаат за недостаток на храброст и одговорност, за други тоа е покажување наклонетост, храбар избор на љубов.

Кристин Талади се породи во октомври 1985 година. Таа била во многу тешка финансиска ситуација и никогаш не можела да се грижи за своето дете. Затоа ја донела болната одлука да го остави детето на посвојување. Според нејзиното мислење, ова бил единствениот начин малото дете да има шанса за подобра иднина.

Оваа одлука, секако, не ја израдувала, но никогаш не се пожалила и не се срамела поради тоа. Тоа го покажува и фактот дека таа секогаш ги чувала на располагање документите за посвојување за да може нејзиниот син да ги најде ако сака еден ден. Кога бил посвоен, момчето го добило името Стив. Кога имал 18 години, почнал да ја бара својата вистинска мајка. Потрагата првично беше неуспешна.

Но, Стив не се откажа. По уште еден обид во 2007 година, тој открил дека погрешно го напишал името на мајка си првиот пат кога барал. Со вистинските податоци, одговорот овојпат не траеше долго. Стив дознал дека Кристин живее недалеку. Во тоа време, момчето работеше како курир во продавницата Лоу Гранд Рапидс во Мичиген. Бидејќи ова беше една од најголемите продавници во областа, Стив доби идеја да го праша својот шеф дали случајно ја познава Кристин Талади.

Неверојатно, се покажа дека не само што ја познава, туку дека Кристин работи во истата продавница. Којзнае колку пати Стив ја сретнал без да знае која е всушност. Сега мајката и синот конечно се соединија. Поминаа 22 години и имаше неколку пречки, но кога ќе ги погледнете околностите, изгледа дека тие двајца отсекогаш биле поврзани со невидлива врска.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: