ПРВА СРЕДБА ОД ПЕКОЛОТ: „Ме покани дома…“ Што се случи потоа, секако НЕ очекував!

Првата љубовна средба може да биде почеток на навистина прекрасна приказна, а може да биде и показател за целосна пропаст. Еден човек напишал за своето најчудно искуство, но всушност не ја добил поддршката од другите луѓе. Еве што се случи:

Случајно запознав девојка, накратко се допишувавме и таа ме повика на состанок. Мислев дека ќе одиме да се прошетаме, бидејќи ме мрзи да седам и да фрлам пари по кафулиња, кога тоа… „Ме покани кај неа дома бидејќи и беше ладно надвор. Прво ме измачуваше нејзината мајка и ме прашуваше за се половина час, потоа морав да играм шах со татко и, па вечеравме и потоа си отидов дома. Сакав да ја бакнам во образот на разделбата, а таа се лизна.

Не знам што да мислам за сето ова… – напиша момчето на еден исповеднички сајт. Секако, веднаш почнаа да следат коментарите: Еве ја вашата прошетка. Следниот пат не биди слеп човек кој планира да влече девојка низ студ, за да не завршиш во туѓа куќа, со туѓо семејство.

Мажи, ако ви е жал да потрошите 400 динари на девојка, не барајте ја. Па следниот пат пак цигани да дадат пари на кафаната. Но оди на бесплатен ручек, давење и игра шах.