Првите пари ги заработил играјќи видео игри и решил да и ги подари на мајка си: „Ти ветив“

Благодарение на појавата на социјалните мрежи, многу луѓе најдоа свој начин на изразување, давајќи им слобода на својата креативност и идеи. Креативноста, која, како што добро знаеме, секогаш се исплати на работа: Да се ​​биде конструктивен и да се бараат нови начини за успех е вистинскиот став!

И токму благодарение на овие нови средства за комуникација се разви светот на работата, што им овозможи на многу луѓе да бидат активни во одредени области. Замислете, на пример, инфлуенсери на Инстаграм или Youtube – способни создавачи на содржина кои забавуваат милиони луѓе секој ден.

Овој нов начин на работа сега стана реалност ширум светот, и стана извор на приход за многумина. Еден млад човек по име Алисон Галдино заработил пари на Јутјуб и сакал да донира пари на својата мајка бидејќи таа била единствената која секогаш верувала во него.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: