Прво и се насмеа, а потоа танцуваше ирски танц пред својата мајка. Нејзиниот талент го освои Интернетот

Ирското танцување во чекор е најпопуларниот танц кој потекнува од таа земја. Љубителите на овој стил сигурно се запознаени со многу популарната театарска претстава Риверденс.

Допрете се карактеризира со вкочанетост на горниот дел од телото и комплицирани движења на нозете. Нема возрасна граница за учење на овој танц, а доказ е преслаткото девојче од приложеното видео.

Ова двегодишно девојче игра оро на Св. Патрик. Таа е облечена во прекрасен зелен фустан со машна во косата. Погледна и се насмеа на мама која сè снима со рацете зад грб. За миг почна да свири музиката.

Девојчето застана на прсти и почна да танцува низ дневната соба. Нејзините прсти се цврсто засадени и нејзините колена се подигнати во положба.

Таа скока и се врти на среќна ирска музика, и таа е многу фокусирана! Најдобриот дел од оваа изведба доаѓа на самиот крај, а орото завршува со големо финале!

Погледнете го видеото како ова мало и талентирано девојче со голем труд изведува танц за Денот на Богородица. Патрик.