Пред 20 години фрлила шише со порака во морето со надеж дека некој ќе и се јави, стигнал одговорот

Тејлор Пауел (4) пред 20 години за време на одморот во Шпанија решила да фрли шише во морето со порака со надеж дека некој ќе и се јави. Четиригодишната Тејлор ја ставила својата фотографија во шишето со телефонскиот број на нејзиниот татко и пораката: „Ако го најдете ова шише, известете ми со вашата фотографија и од која земја доаѓате“.

Дваесет дена подоцна, тато Ричи доби одговор од млад пар по име Саша и Алекс. Тие го нашле шишето во реката Москва и решиле да одговорат на пораката на Тејлор. „Од Русија со љубов“, напишала Тејлор во нивниот одговор кој ја воодушевил девојката.

„Фактот што шишето заврши во Русија беше нешто магично за неа“, рекол нејзиниот татко. Експертот за океаните, д-р Адријан Њу, објасни како е можно шишето да патувало по море низ Шпанија, поминало покрај Шкотска, преку Балтикот и така стигнало до Русија.

„Сепак, мислам дека таквото патување требаше да трае подолго од дваесет дена“, вели д-р Њу, пренесува Индекс .