ПРЕКРАСНА ДЕВОЈКА: Има 3 години и зборува 7 јазици! (ВИДЕО)

Бела Девјаткина има само три и пол години и тешко е да се поверува дека зборува дури седум јазици. Иако звучи неверојатно, малата Бела зборува руски, англиски, германски, француски, шпански, кинески и арапски.

Девојката се натпреварува во руско шоу за таленти и се бори за главната награда од еден милион руски рубљи или околу 14.400 евра.

Бела, како што нагалено ја нарекуваат, е весело девојче.

Кога се појави во јавноста, многумина мислеа дека девојката е принудена да учи јазици за да ја добие главната награда, но тоа не е така. Таа е едноставно талентирана за јазици. Нејзината мајка ги чита нејзините приказни на различни јазици, а таа ги впива како сунѓер.

Малиот полиглот ја воодушеви публиката и жирито на проектот „Прекрасни луѓе“. Нејзиниот талент е навистина извонреден.