Приказна која им ги промени животите на милиони – Кога ќе ја изгубите и последната надеж, морате вака да постапите

Кога ќе го разберете ова, ништо нема да може да ви ја расипе среќата Еден мештанин втрча во селото и со вознемирен глас им рече н насобраните: Се случи, нашите куќи беа уништени, земјата изгоре, реката однесе се, стоката угина. Сè што изградивме и изградивме низ годините повеќе не постои.

Тивко од болка, никој не можеше да изговори ни збор. Во тој момент, началникот излезе од толпата и рече:

Сè што некогаш се родило на оваа земја и на ова небо, сигурно ќе умре за да оживее нешто позначајно и подобро. Тоа е законот.

По денот следи ноќта; семето што паѓа на земја умира, раѓа нова генерација – отсекогаш било така, така ќе биде засекогаш.