ПРИКАЗНА: Среќно или несреќно детство?

Младиот човек раскажал исповед за своето детство. „Мајка ми ми оставаше по 10 денари на масата секој ден за да имам да купам бонбони на училиште и да не ме задеваат другите деца дека сум сиромашен.

Еден ден ми остави само 5 и ми рече „извини синко не можам да ти дадам утре нема да јадам и јас“ во текот на ноќта ја слушнав како плаче, од мал не знаев зошто плаче .

Следниот ден кога станав и погледнав во масата, ја видов како оставила 40 денари, со порака „те сака мајка ти“.

Денеска по 25 години живеам и работам во Швајцарија, заштедив многу пари и и изградив куќа каде и оставив порака „Твојот син те сака“.