Причината поради која овој човек поминувал време во продавница ќе ве натажи

Светот е опасно место за живеење, не поради луѓето кои се злобни, туку поради добрите луѓе кои не прават ништо“ , рекол еднаш Алберт Ајнштајн.

Само еден човек и неговиот пријател решиле да направат нешто, и да ги изненадат луѓето кои не ги познава и кои не му ’должат’ поради тоа. Поминал некое време така во локален супермаркет, плаќајќи им сметки на странците на билетарницата.

„Ми се јави еден пријател и ме замоли да му помогнам ако имам време. Тој рече дека сака да им помогне на некои луѓе плаќајќи ги намирниците што ги купиле “, вели Мајк Луис, пријател на Роб Вестерман, кој дошол на оваа идеја. Роб е и локален свештеник.

Реакциите на непознатите биле неверојатни. Некои му се заблагодарија откако ги платија сметките, главно збунети и во неверување, додека други веднаш отворено покажаа голема радост. Но, има и такви кои овој навидум мал чин на добрина би го донеле до солзи.

„Ние сме само два обични лика и секој може да го направи тоа! Направете разлика денес “, велат овие“ суперхерои.