Пронашла 72.000 евра, а кога ги вратила парите на сопственикот нејзините соништа станале јаве

Чесните личности ги има многу малку, но сепак постојат. Оваа приказна за една навистина чесна, добра и храбра жена е навистина несекојдневна.

Ана Круз е 23-годишна самохрана мајка која живее од работата на депонија. Таму обично работат мажи, но таа е една од жените кои го работат истото.

Таа на депонијата пронашла чекови во вредност од 72.000 евра. Биле испишани на име на болницата во Сао Паоло. Во истата секунда ја исконтактирала болницата и рекла за што се работи.

Рекла дека никогаш не би ги земала тие пари, бидејќи не се нејзини. Откако станала позната поради нејзиниот гест, веднаш потоа ја исконтактирале модни агенции и ѝ понудиле работа. Наскоро започнала да работи на реклами и животот ѝ станал поубав.