Пронајдете ја вашата девојка – Дали можете да ја пронајдете вашата поубава половина преку пораки?

Метју, Дора, Нина и Ела. Три девојки и едно момче учествувале во социјален експеримент во кој Метју преку пораки морал да ја пронајде својата девојка Дора. Иако на почетокот изгледаше како лесна задача, предизвикот се покажа потежок отколку што мислевме. На девојките им биле дадени псевдоними „Лице 1“, „Лице 2“ и „Лице 3“, па Метју не можел да знае кој број го крие неговата девојка во преписката.

Мобилните телефони ги позајмивме од Телемах, кои имаат феноменална понуда на мобилни телефони за овие празници – од разни Samsung мобилни телефони до Huawei и Honor и секој од нив доаѓа во пакет со соодветниот подарок. На пример, оние кои ќе се одлучат за Samsung Galaxy A12 или A52s ќе ги добијат на подарок безжичните слушалки на Samsung, додека љубителите на уредите Xiaomi ќе добијат подарок Xiaomi Robot Essential или паметниот часовник на Xiaomi.

Токму некои од овие работи девојките ги наведоа како работи без кои не можат да си го замислат секојдневието, а можеби ќе добијат нешто под борот за Божиќ. Врз основа на пораките што ги добивал од девојките, Метју требало да открие чиј стил на пишување, како и одговорите најдобро одговараат на неговата девојка Дора, која се обидувала да му даде знаци кои укажуваат на неа.

Но, и покрај тоа, се чини дека Нина успешно го одведе на погрешен пат, што го натера да се посомнева во погрешна личност. Метју можел да поставува секакви прашања, но оние кои се однесуваат на физичкиот изглед, како и за ситуациите низ кои живееле заедно, биле забранети.

Во моментите кога Матеј останал без инспирација, се вмешал неговиот добар пријател Стипе, кој со нови прашања му помогнал да ја најде вистинската, а дали успеал во тоа, проценете сами.