Верувале или не, овој човек во стан од 24 квадрати сместил сè што е потребно за живот и нормално функционирање.

Тука се дневната и спалната соба, кујната, купатилото и широк гардеробер. Со малку фантазија, добра организација и интересни решенија, и ваков мал простор може да делува пространо. Првиот трик е ѕидовите, но и мебелот да бидат во посветла боја, а најдобро би било тоа да биде белата.

„Не сакав да имам голем простор, туку сакав ова да изгледа како простран стан. Посветив внимание на деталите и така креирав визуелно многу поголем простор“, вели Николас.

На прв поглед ова е гардеробер, но кога ќе се отворат вратичките, позади нив се крие кујната, со сите неопходни елементи. Кога вратите се затворени, ова е широка дневна соба. Позади гардероберот се крие и спалната соба, но и голема полица со книги. „Сè е во интересните дизајнерски решенија“, вели тој.

Од левата страна е купатилото, а и големиот гардеробер. Исто така и со прозорците успеал да направи визуелно простран стан.
Погледнете во видеото како изгледа сето тоа.