ПСИХОЛОГ ГИ СОВЕТУВА МАЖИТЕ: „ВАКА ЈА ГУБИТЕ СВОЈАТА ЖЕНА (БЕЗ ДА СТЕ СВЕСНИ ЗА ТОА)“.

Ја губиш кога не ја избираш, кога се чувствува како да е прашање на избор. Кога ќе го ставите на второ, трето и четврто место од вашите приоритети. јА губите кога ќе ја оставите на цедило, од ден на ден. Кога се чувствува дека не може да зависи од вас затоа што никогаш не сте се залагале за неа. Кога се чувствувате како да играте во свој тим, тим со еден играч, додека вие треба да играте во ист тим, тим со двајца играчи.

Ја губиш кога не даваш се од себе. Ја губиш кога треба да ги бара сите делови што те прават тоа што си. Ја губиш кога се обидува да те сака поради сета твоја грубост, но таа повторно се вовлекува во твојата школка. Ја губиш кога одбиваш да бидеш присутен, кога не го пушташ во аглите на твојот ум. Затоа што сè што сака е да ги обедини вашите души, да ја почувствувате моќта на љубовта кога вашите раце се испреплетуваат.

Ја губиш кога не се трудиш да ја разбереш. Кога не се обидувате да го погледнете светот од нејзина гледна точка, кога и возвраќате на секој збор што ќе го каже, дури и кога таа се обидува да направи компромис. Кога се смеете на нејзините стравови, кога и давате чувство дека е луда по тоа што го чувствува и кога сте целосно исклучени од дискусијата. Ама вака… Вака ја чуваш. Ја чуваш слушајќи ја. Препознајте кога е ранлива и ѝ дозволувате да ви падне во прегратка наместо да тргнете по другата страна.

Водете ја низ комуникацијата, сфаќајќи дека тоа е двонасочна улица и дека понекогаш таа ги задржува работите за себе затоа што вие едноставно не сте прашале. Ја чуваш кога ја поддржуваш, кога се чувствува удобно да се потпре на тебе, од ден на ден, кога во 3 часот наутро може да се гушка и да се чувствува безбедно од сето зло на светот. Ја чуваш кога целосно ќе се дадеш. Кога не ја оставате заглавена да виси од карпа, кога и кажувате дека ви е жал и го мислите тоа и кога зборувате за вашите најголеми стравови и најамбициозни надежи. Кога не поставувате пречки додека таа ги брише солзите и го смирува вашиот страв.

Ја чуваш кога ќе го избереш. Кога ја покажувате својата љубов и посветеност, на мали начини кои немаат никаква врска со зборовите „те сакам“. Кога ќе и покажеш дека таа е твојот прв избор, а не опција.

Кога таа е твоја прва рака, ја фаќаш во темнина, кога ќе ја земеш на страна и ќе и покажеш дека всушност играш во истиот тим, твојот тим со двајца играчи