Публиката се насмеа кога момчето испрати бакнеж, но набрзо сите останаа без зборови

Лизгањето не е вештина што многумина можат да ја совладаат. Не само што треба да научите како да се држите за две тенки метални плочи, туку сепак треба да се свртите и да танцувате без да паднете. Ова е причината зошто лизгањето често им доаѓа природно и лесно на децата. Не само што се поволни поради нивната висина, туку и растојанието меѓу нив и студениот мраз е помало.

Се разбира, дури и децата можат да паднат, па затоа добар тренер е разликата помеѓу паѓањето на задникот и освојувањето на првото место кога е во прашање професионалната конкуренција.

Кога преслаткото момче и девојка легнаа на мразот, можеше да се помисли дека тренерот нешто погрешно разбрал. Но, тоа беше само едно од фантастичните визуелни задоволства во нивната танцова изведба на песната „Алејуја“.

Момчето и девојката од видеото имаа среќа, па нивниот тренер беше никој друг туку Илја Изиславович Авербух, руски лизгач на мраз кој освои сребрен медал на Олимпијадата во 2002 година.

По пензионирањето, тој реши да тренира нова генерација скејтери, а ова дуо стана дел од неговиот тим. Кореографијата е клучна кога станува збор за лизгање, а судиите трпеливо чекаа да видат што знае овој пар.