Публиката се насмеа кога момчето сподели бакнеж, но набрзо сите останаа без зборови

Лизгањето не е вештина која многумина можат да ја совладаат. Не само што треба да научите како да стоите на две тенки метални плочи, туку и да вртите и да танцувате без да паѓате. Поради ова, лизгањето често им доаѓа природно и лесно на децата.

Не само што имаат предност поради нивната висина, туку има помало растојание меѓу нив и студениот мраз. Се разбира, дури и децата можат да паднат, па затоа добар тренер е разликата помеѓу паѓањето на клошар и освојувањето на првото место кога станува збор за професионална конкуренција.

Кога преслаткото момче и девојка легнаа на мразот, ќе помислите дека тренерот нешто погрешно разбрал. Но, тоа беше само едно од фантастичните визуелни задоволства во нивната танцова изведба на песната „Алејуја“. Момчето и девојката од видеото имаа среќа да ги тренира никој друг туку Илја Изиславович Авербух, руски лизгач на мраз кој освои сребрен медал на Олимписките игри во 2002 година.

Откако се пензионираше, реши да тренира нова генерација скејтери, а ова дуо стана дел од неговиот тим. Кореографијата е клучна кога станува збор за лизгање, а судиите трпеливо чекаа да видат што знае овој пар. Иако децата зборуваат руски, едно нешто не треба превод. Штом започна верзијата на Руфус Вејнрајт на „Алелуја“ сите одеднаш беа заинтересирани.

Но, одеднаш се збуниле кога парот паднал на подот. Танцот, дури и изведен на ледениот под, не би бил интересен доколку не е исполнет со драма. Во овој случај, двете мали ѕвезди почнаа разиграно да се туркаат на подот додека танцуваа на Шерк верзијата на „Алелуја“. Но, дури кога момчето одеднаш ја бакна девојката во образ, сите сфатија колку ќе биде интересен нивниот настап. Со елегантно кренати раце во воздух, нивната изведба изгледаше како балет.

Секако, и покрај нивната возраст, оваа двојка се пласираше во финалето на натпреварувањето поради нивниот извонреден талент. Ова шармантно дуо знаеше како да ја крене публиката на нозе и одлично го изведе секој дел од танцовата рутина.

Колку убав танц беше тоа. Тие се неверојатно талентирани. Дури и некои професионалци кои се трипати постари од нив би биле љубоморни на нивните вештини за лизгање.