Пуштија 10 коњи на снегот, а сцените кои следеа никогаш нема да се заборават

Сопствениците ги пуштиле сите 10 прекрасни коњи слободно да трчаат по снегот, а тие никогаш не уживале толку многу.

Иако снегот бил толку длабок што им ги покривал стапалата и им ги допирал стомаците, тие како деца скокале низ него. Водачот на овие коњи бил многу храбар и сталожено скокнал во длабокиот снег, додека другите го следеле.

Таа има прекрасно темно лице и две бели точки кои се целосен контраст со него, а кога го почувствувала студот на снегот целосно се тркалала во него.

Таа помина со главата низ снегот и удираше со нозете, испуштајќи звуци специфични за коњите за да им каже на сите колку ужива во тоа.

Сè што им требаше на овие коњи беше слободата да талкаат по ливадата без ограничувања. Нивните сопственици ги гледале од далечина и уживале додека ги гледале како играат.
Погледнете го видеото ТУКА