Работниците на багерите забележале дека нешто се движи во калта, а потоа направиле нешто прекрасно

Работниците забележале елен кој останал во длабоката кал, па веднаш почнале со спасувачката акција.

Снимките како овие ја враќаат надежта дека работите не се толку лоши на овој свет и дека сè уште има добри луѓе кои се подготвени во секое време да му помогнат на живото суштество кое има потреба.

Овие работници забележале дека нешто се движи во калта. Кога подобро погледнале, здогледале мал елен оставен во длабоката кал. Не можела да се ослободи, па се смрзнало и чекало сигурна смрт, но тогаш искусен багер ги искористил своите способности за да му го спаси животот.

Внимателно го ископал од калта, го префрлил на другата страна и го ослободил.