Работничка во училишната менза ја тапнале по рамо: Кога се свртела не можела да им поверува на очите!

Учениците знаеја што сакаат да направат, но им требаше само мала помош. Кога една тинејџерка од средно училиште во Рено, Невада, им кажала на работниците во мензата што мисли за неа, таа била изненадена од неговите зборови. Таа не можеше да издржи и почна да плаче. Не избираша зборови за да го каже своето мислење и она што го кажа беше последното нешто што овој работник очекуваше да го слушне.

Таа му помогнала да води посебен проект во соработка со други студенти, а работничката „Тетка Лин“ била уште повеќе шокирана кога ја открила вистинската цел на проектот. Католичкото училиште е последното место каде што ќе очекувате учениците да ги расплачат возрасните. Ситуацијата е главно спротивна.

Но, учениците од училиштето „Бишоп Маног“ сакаа да ја покажат својата љубов кон жената која секој ден им послужуваше храна во мензата. Тие знаеја што сакаат да направат, но им требаше само мала помош. Со помош на проектот за Денот на благодарноста во Калифорнија наречен Dude Be Nice (Man, Be Good), студентите подготвија многу посебен ден за вредната жена што ја сметаа за пријател. Кога студентите поставија постери Dude Be Nice во ходниците, Лин немаше поим дека планираат изненадување за неа.

Главно таа ги сервира десертите, но овој пат беше на другиот крај. Ова наликува на емисијата „Прикриен газда“, само што овде децата беа задолжени да го остварат сонот на овој прекрасен работник. Сакаа да и покажат колку им значи. Сакаа да ја откупат за сета добрина што им ја покажуваше со години.

И подготвија специјална скара за да ја потсетат на нејзиниот дом, но тоа не е сè што подготвија. Она што овие деца го направија за Лин е едноставно прекрасно. Прекрасно е што презедоа иницијатива да ја изненадат и да и се заблагодарат на посебен начин. Нивното сочувство за личност која не е дел од нивното потесно семејство покажува дека оваа генерација навистина ветува.

Нејзиниот израз беше едноставно прекрасен кога сфати што се случува. Подеднакво прекрасна е и реакцијата на учениците на нејзината среќа. Се надеваме дека оваа иницијатива ќе ги поттикне и другите тинејџери да направат нешто добро за луѓето кои им помагаат. Тоа е прекрасен начин да се изрази благодарност.

Погледнете го приложеното видео за да видите зошто нашите млади понекогаш се многу подобри отколку што мислиме.