Раскинаа само еден ден пред венчавката – За тоа е виновна неговата ќерка од претходниот брак

Корисник на Редит објави приказна за тоа што му се случило во јуни оваа година кога требало да се ожени со жената во која бил заљубен последните три години од животот. По разводот, мажот, како што вели, долго време бил сам, а потоа ја запознал, како што верувал, „љубовта на својот живот“.

Врската траеше три години и конечно ја запросив. Таа се согласи, бевме пресреќни. Меѓутоа, кога дојде време да ја планирам венчавката, таа ме испразни. Ми кажа дека верува дека на свадбата нема место за мојата деветгодишна ќерка од првиот брак. Таа веруваше дека влегувам во ново поглавје од мојот живот и дека во оваа прилика не треба да „влечам“ ништо од минатото – напишал корисник на Редит.

Тој остана без зборови. Не можеше да разбере како е можно жената која во претходниот период толку многу ја идеализираше и која најнормално се согласуваше со неговата ќерка да не сака да ја види на свадба. Таа немаше деца, па не можеше да ја разбере мојата болка. Тоа може да го разбере само родителот. Се чинеше дека она што таа го рече ги уништи сите мои соништа за иден заеднички живот. Следната вечер имавме сериозен разговор и кога видов дека е сериозна и не сака да отстапи од идејата да ја бојкотирам сопствената ќерка, раскинавме.

Не зажалив ниту еден момент. Подоцна ми се јави на телефон, ме молеше за прошка, нагласувајќи дека сака таа како млада да биде во преден план, а не само една девојка. Како што таа продолжи да зборува, се повеќе и повеќе се гадев од неа. Никогаш повеќе не ја видов после таа вечер – напишал неименуваниот маж.

Неговата одлука да не ја раскине свршувачката ги шокираше семејството и пријателите бидејќи сите веруваа дека неговата идна сопруга е најсветото нешто за него, односно дека тој „ослепе“ покрај неа. Многу луѓе не ја сакаа мојата вереница, но беа доволно фини да не ми кажат. Мислам дека ги запрепастив со одлуката да застанам на страната на ќерка ми – напиша тој.

Некои корисници на Редит се препознаа во приказната.